fbpx

Hvordan skal man finne en drømmeleietaker?

Del denne artikkelen

Å finne en drømmeleietaker kan være nøkkelen for et problemfritt utleieforhold. Men hva er viktig å se etter? Det kan variere fra utleier til utleier. Vi har likevel samlet noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Lag annonse

En attraktiv annonse når ut til flest mulig potensielle leietakere så du kan velge den som passer best til din bolig. Når du lager annonsen er det smart med gode bilder. Ta bildene i godt dagslys. Trekk fra gardiner og sørg for at det er ryddig og rent. Det finnes mange kanaler for å kommunisere ut annonser. Finn.no er kanskje den største å lar deg lage annonse etter en forhåndsdefinert mal. Man når ut til mange og for leietaker er det lett å søke blant forskjellige annonser.


Facebook har også mange lokale grupper og sider for boligannonser, og er helt gratis å bruke. Kommuniser visnings datoer og hvordan du ønsker å bli kontaktet tydelig i annonsen. I perioden mai til september er trykket på leiemarkedet størst og du kan risikere å bli nedringt av interessenter. Etterspør gjerne CV eller referanser i annonsen.

Ellers kan man søke gjennom ønskes leid annonser for å se etter leietakere. Vær obs på fraser som rolig, ikke røyker, stille o.l. Dette er noe som går igjen i nesten alle annonser.

Sjekk referanser

Sjekk alltid referanser eller be om å få se attest fra tidligere utleiere. Selv om de aller fleste leieforhold forløper uten store problemer kan man være uheldig.

En god samtale med leietaker kan også gi deg et godt bilde på hvem denne personen er. Unngå spørsmål som enkelt kan besvares med Ja eller Nei. Still åpne spørsmål. I stedet for «Liker du ha det ryddig?», kan man spørre f.eks. «Hvordan liker du å ha det rundt deg?» Og «Blir det mye festing i helgene da?», kan man spørre «Hva liker du å gjøre på fritiden?».

Og hvis du har bedt om referanser i annonsen vil seriøse leietakere ofte ha disse klare allerede på visningen.

Velge din leietaker

Når du skal bestemme deg for hvilken leietaker du ønsker er det flere ting som avgjør hva som er rett for deg. Et voksent par har kanskje planer om å kjøpe noe eget etter hvert og vil ikke nødvendigvis være den langvarige stabile leietakeren du håpet på. En student som nettopp har begynt på studier kan finne på å si opp leiekontrakten i slutten av juni for å reise hjem. Med en småbarnsfamilie kan man kanskje risikere høyere slitasje men om de blir boende i samme leilighet i 4-5 år er det kanskje verdt noen riper i parketten og et strøk maling. Derfor er det viktig å ta seg tid til å finne den rette leietakeren.

Oppussing av utleieleilighet er forresten noe man kan få fradrag for på skatten. Les mer i artikkelen

Leier du ut? Da bør du få med deg fradragene som kan spare deg for tusenvis av kroner eller
Hvorfor skal man vedlikeholde utleieboligen?

Når du endelig har bestemt deg for riktig leietaker er det egentlig bare å fylle ut en kontrakt og komme i gang. Heldigvis forløper de fleste leieforhold uten større problemer. Dessverre opplever man noen ganger tvister og da er en god leiekontrakt og depositumskonto viktig å ha.

Bruk Utleieappens leiekontrakt. Den er rask og enkel og fylle ut i tillegg har vi en mobil app til både Android og iOS som lar deg holde oversikt på farten.

Klikk her for å komme rett til kontrakten

Eller les denne artikkelen om vår leiekontrakt

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes