fbpx

Husleiekontrakt, utleieavtale, leiekontrakt, festeavtale, eller leieavtale

Utfylling av leiekontrakt i app

Del denne artikkelen

Utleieappens leieavtale

Husleiekontrakt

Kjært barn har mange navn men en god og skriftlig avtale mellom utleier og leietaker er uansett viktig for begge parter. Husleiekontrakt eller utleieavtalen skal regulere ansvar, plikter, varighet og andre forhold som kan være aktuelle i leieperioden.

Leiekontrakt

Utleieappens digitale leiekontrakt er gratis og utarbeidet med utgangspunkt i Husleieloven og huseiernes landsforbunds husleiekontrakt. Utleiekontraken fokuserer på de viktigste punktene som skal være med i en utleieavtale, men gir også rom for å avtale egne punkter. Det kan være greit å vite at husleieloven regulerer plikter og rettigheter i et leieforhold og at det ikke er anledning til å avtale vilkår som er mindre gunstige enn det som fremkommer av husleieloven.

Noen av de viktigste punktene i husleieloven omhandler slikt som krav til utleieboligens tilstand, forbud mot diskriminering, vedlikehold, depositum, tilsyn av utleieboligen og oppsigelse av utleieavtalen.

Utfylling av kontrakt på web

Utleieavtale

Utleieappens leiekontrakt er digital og kan fylles ut både i vår mobilapplikasjon på Google Play, App Store eller på web. Kontrakten kan signeres digitalt med signatur direkte på skjerm eller med BankID (kommer snart) og en PDF versjon kan skrives ut eller sendes på f.eks. e-post.
Fordelene med digital leiekontrakt er bl.a.

  • Du kan legge bilder av leiligheten/huset i kontrakten
  • Kontrakten lagres på din konto i Utleieappen
  • Digital signatur
  • Det går fort, Utleieappen generer en kontrakt med punktene som skal være med i leiekontrakten.
  • Send en ferdig utfylt leiekontrakt til leietaker.
Fylle ut kontrakt på mobil

En god overtakelses protokoll sikrer også både utleier og leietaker mot eventuelle tvister som kan oppstå i ettertid. Vi har laget denne sjekklisten som kan legges ved leieavtalen, du finner den her.


Kom i gang med Utleieappen allerede i dag ved å laste ned appen eller logg inn her.

Som abonnent får du også full tilgang til Utleieappens regnskapssystem hvor vi generer automatiske inntektsbilag basert på dine leiekontrakter og du kan enkelt legge inn utgifter som kan gi skattefradrag på leieinntektene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes