fbpx

Åge laget Utleieappen han selv hadde bruk for, og skapte 7 nye arbeidsplasser

Del denne artikkelen

Da Åge Harila kjøpte hus med tre utleieenheter sammen med kona i 2005, visste han ingenting om papirmølla han bega seg ut på. Det vekket gründeren i ham, og resultatet ble en app som gjør livet enklere både for utleier og leietaker.

Mann holder presentasjon
Åge Harila

Hva er skattepliktig, og hva er ikke? Hvilke utgifter kan du trekke fra, og hva kan du egentlig gjøre selv? Og hva skal egentlig stå i en leiekontrakt? Det er mye å tenke på når du skal leie ut bolig.

– Du vil få med alle fradragene, samtidig må du sikre at du følger reglene. Lar du det bare skure og gå uten å sette deg godt nok inn i sakene, kan det ende med en kjempesmell, sier Åge Harila, gründer og daglig leder i Utleieappen AS.

Slutt på papirarbeidet

Han vet hva han snakker om. I mange år leide han ut boliger på «gamlemåten», og brukte mye tid på papirarbeid før skattemeldingen skulle leveres inn.

– Jeg hadde flere permer med krøllete kvitteringer og regneark som jeg samlet opp gjennom året, og de siste dagene før fristen ble jeg sittende og tyde dem og regne sammen alt manuelt. Men jeg endte jo ofte opp med å betale mer skatt enn nødvendig, for jeg klarte ikke å få med alle fradragene, forteller Harila.

Etter hvert slo det ham at dette var en lite smidig prosess sammenlignet med de fleste andre oppgaver i hverdagen, der digitaliseringen hadde kommet lenger. Det måtte jo finnes en bedre løsning?

Men løsningen fantes ikke – enda. Da våknet gründeren i Åge. Sammen med skattejurister og programmerere fikk han samlet de ulike løsningene, reglene, og rådene i én og samme app. Etter hvert fikk selskapet kommersialiseringsstøtte fra Innovasjon Norge, og ballen rullet fortere og fortere. Testversjonen ble til beta, brukerne kom med stadig mer positive tilbakemeldinger, og nå er fullt funksjonelle versjoner av appen på plass både for Apple, Android og web.

– Nå er det slutt på å sitte i flere dager med papirer utover hele kjøkkenbordet – og det gjelder for stadig flere brukere, smiler Harila, som selv har god bruk for appen når han leier ut.

Forenkling i alle ledd

Med Utleieappen kan du gjøre hele jobben selv, og likevel føle deg trygg på at du gjør alt etter boka. Du legger inn utgifter, bilag og bilder av kvitteringer, og appen hjelper deg med å få de fradragene du har rett på. Appen regner også ut hvor mye du må betale i skatt, så det blir lett å sette til side penger, og du slipper å gå på en smell. Med noen tastetrykk, er det klart for å sende inn skattemelding, forklarer Harila.

I løpet av få år har idéen vokst til et selskap med syv ansatte, som jobber fra Vardø, Tromsø, Alta og Kuala Lumpur, og utviklerne er fra Ukraina.

– Vi har skapt en del arbeidsplasser rundt omkring, sier Harila. Det er han stolt av.

– Nå er det over 10 000 brukere som har lastet ned appen, og det går bare en vei – vi kommer til å tilby enda mer funksjonalitet fremover, avslutter han.

FAKTA:

Utleieappen gjør utleie enklere

  • Automatisk innsending av skattemelding
  • Digitale leiekontrakter
  • Full kontroll over dine leieforhold

Få med alle fradrag https://www.utleieappen.no/

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes