fbpx

Leier du ut boligen eller leiligheten svart?

Del denne artikkelen

Mange vet ikke at de faktisk leier ut boligen svart. En undersøkelse viser at flere trodde de hadde alt i orden bare de skrev kontrakt og brukte en separat depositumskonto. Skatteunndragelse eller skattesvik er å oppgi uriktige eller mangelfulle opplysninger til myndighetene. Skatteunndragelse er straffbart i de fleste land i verden.

I Norge er det paragraf 378 i straffeloven som handler om skattesvik. Om man oppgir uriktig, ufullstendig eller unnlater å gi pliktige opplysninger til offentlig myndighet kan man straffes med bot eller fengsel på inntil 2 år. Grovt skattesvik kan straffes med fengsel på inntil 6 år.

Redd for å gjøre feil

Selvangivelsen eller Skattemeldingen kan være skremmende for mange. En gang i året må man ta stilling til ord og begreper man ikke kan, ikke har hørt om eller ikke vet betydningen av. Heldigvis har skatteetaten forenklet skattemeldingen mye de siste årene. Har man ingen endringer så leveres skattemeldingen automatisk om man ikke foretar seg noe.
Her er det nok mange som kan være i fare for å gjøre seg en god gammeldags bjørnetjeneste.

Skattepliktig inntekt

Skatteetaten vet mye, men ikke alt. Derfor har man mulighet til å gjøre endringer på skattemeldingen. Har man ekstra inntekter på for eksempel utleie av bolig kan det være at inntekten er skattepliktig. Hvis inntekten er skattepliktig må det rapporteres på skattemeldingen.

Fradrag

Med skattepliktig inntekt kan man fradragsføre utgifter. Også dette må rapporteres korrekt til skatteetaten i skattemeldingen. Utleiere kan spare mange tusen kroner i skatt hvert år ved å få med alle utgiftene riktig. Utleieappen er en tjeneste på mobil og web som enkelt lar deg holde oversikt og kontroll.

Utleieappen

Utleieappen er gratis og lar deg enkelt holde oversikt på din utleie. Med abonnement får du alle fordelene og du kan legge inn utgifter og bilag som sikrer at du får de fradragene du har rett på. I tillegg tilbyr vi automatisk innsending av skattemelding. Alt du trenger å gjøre er bare å opprette en leiekontrakt å legge inn utgifter fortløpende så fikser vi resten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes