fbpx

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Del denne artikkelen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes i 2023 – også utenfor Norges grenser.

homepage on computerscreen
Utleieappen homescreen on iMac

– Utleieappen har hatt en utrolig utvikling i året som har gått. Takket være tilbakemeldinger fra kunder over hele landet, har vi finjustert funksjonaliteten og føler oss trygge på at vi leverer det kundene trenger. Det sier Åge Harila, gründer og daglig leder i Utleieappen AS.

Allerede har mer enn 10 000 brukere lastet ned appen, til tross for at de ikke har rukket å markedsføre den. Men i teknologibransjen er det ingen som har tid til å hvile på laurbær. Videre utvikling er allerede på gang.

Utvikling på flere felt

– Med det solide fundamentet vi har bygget nå, ser vi stadig flere muligheter for utvidelse. Akkurat nå jobber vi med å utvikle samarbeid med aktører innenfor bank og forsikring, som vil passe perfekt med den løsningen vi har i dag. Vi ønsker blant annet å ta i bruk open banking, som gjør det mulig å bygge tjenester som utveksler informasjon med banken, sier Harila.

Selskapet jobber også med å få inn flere typer leiekontrakter, utvikle grensesnittet rettet mot leietakerne, og tilby det de kaller en fair kredittvurdering. Dette betyr at leietakere kan få en mer rettferdig vurdering av sin betalingsvillighet av husleie, som ikke ivaretas av selskapene som gjennomfører kredittvurdering i dag.

For å få til alt dette, ser gründerbedriften seg nå om etter nye investorer.

– Vi har ambisiøse mål, og erfaringene vi har gjort oss så langt viser oss at vi har det som skal til for å nå dem. Derfor trenger vi eksterne investorer med både kapital og kompetanse med på laget, forteller Harila.

En verden av muligheter

Selv om mange nordmenn allerede har god bruk for Utleieappen, viser undersøkelser at det er mindre vanlig å leie bolig i Norge enn det er i mange andre land. Det betyr at det finnes et enormt potensial å dykke ned i fremover, mener Harila:

– I Norge er det rundt 20 % som leier bolig, mens for eksempel i Tyskland er tallet på rundt 50 %. Og selv om vi er langt fremme på teknologisk utvikling i Norge, er det ikke mange andre land som har tilsvarende løsninger på plass enda.

Bruk av meglere og regnskapsførere er mer vanlig i mange andre land, noe som medfører ekstra kostnad for utleier.

– Med våre løsninger kan brukerne gjøre dette selv. Nå har vi et solid grunnlag som fungerer godt i Norge. Dermed ligger alt til rette for at vi kan ta produktet videre til nye markeder, med enda større potensial, sier Harila. Han tror at med de rette investorene med på laget, kan alt dette skje allerede i 2023.

– Trygge og gode leieforhold som ivaretar begge parter blir bare viktigere og viktigere i tiden som kommer.

FAKTA:

Utleieappen gjør utleie enklere

  • Automatisk innsending av skattemelding
  • Digitale leiekontrakter
  • Full kontroll over dine leieforhold

· Få med alle fradrag https://www.utleieappen.no/

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen