fbpx

Hvorfor skal man bruke Utleieappen – Enklere Utleie?

Del denne artikkelen

Vårt mål har alltid vært enklere utleie. Appen er designet av, med og for utleiere som ønsker en enklere hverdag.

Enklere utleie

Å leie ut en bolig er ikke veldig komplisert. Har man f.eks. en hybel i kjelleren trenger man egentlig bare å finne noen som vil betale for å bo der så er man i gang. Men om man har skattbar inntekt på utleie blir det straks litt mer å holde styr på. Da kan det være smart å sette seg inn i noen regler.

Lurer du på om du skal skatte av inntekten så les vår artikkel Når er inntekt på utleiebolig skattepliktig?

Når man har skattepliktig inntekt skal dette føres i Skattemeldingen. Men med skattbar inntekt finnes det regler for fradrag. Altså utgifter man har i forbindelse med inntekten. Det er her Utleieappen gjør Utleie Enklere.

Utleieappen – for deg som ønsker oversikt

Utleieappen lar deg lage inn digitale leiekontrakter som kan signeres direkte i appen, enten med signatur eller BankID. Fra leiekontrakten genereres det automatiske inntektsbilag.

Hvorfor trenger man en leiekontrakt? Les mer her.

I appen summeres inntekter og vi regner ut estimert skatt. Man kan leie ut inntil 4 utleieobjekter som privatpersoner. Ved privat utleie beregnes det normalt 22% skatt. Har man flere enn 4 kan det beregnes som virksomhetsinntekt med en skattesats opp mot 50,6%.

Du kan finne detaljert informasjon om dette på skatteetatens nettsider.

Utgifter til inntektservervelse

Man skal betale skatt av overskuddet etter at kostnader er trukket fra. Utleieappen lar deg legge inn kostnader fortløpende. Vår unike app er laget for å gjøre det enkelt for deg å få med fradragene. Enkeltutgifter kan man legge inn som et manuelt bilag å ta bilde av kvitteringen. Faste utgifter som f.eks. forsikring, felleskostnader og alarm kan man legge inn som gjentagende. Utleieappen trekker automatisk fra kostnadene og viser deg hele tiden estimert skatt.

Eksempler på fradrag kan du lese om i artikkelen Leier du ut? Da bør du få med deg fradragene som kan spare deg for tusenvis av kroner

Leier du ut møblert bør du få med deg dette. Man kan føre fradrag for slitasje på møbler og innbo. Noen investeringer føres til fradrag med en gang. Andre må avskrives, som betyr at kostnaden fradragsføres over flere år. Vi har laget en kalkulator som beregner dette for deg helt automatisk. Bare fyll et enkelt skjema så beregner appen resten – og utgiftsfører det for deg!

Vedlikehold er også en stor utgift som utleier. Vedlikeholdsutgifter er fradragsberettiget. Vær oppmerksom på at det skilles mellom vedlikehold og oppgradering. Man kan kun fradragsføre utgifter knyttet til å føre boligen tilbake til den stand den var.

Men det er ikke bare maling og ny parkett man kan gjøre selv. Dette har du lov å fikse selv.

RF -1189

RF-1189 et et skjema som man måtte legge ved selvangivelsen. På RF-1189 skulle man fylle inn informasjon om leieinntekter og utgifter. Nå har vi Skattemelding og en mer digitalisert løsning på nett. Men med Utleieappen trenger du ikke tenke på noe av dette.
Med informasjon fra appen sender vi inn og leverer skattemeldingen for deg med noen få tastetrykk.

Hvorfor Utleieappen?

Vi i Utleieappen har drevet med privat utleie i mange år. Som for mange andre begynte det med en utleieleilighet i egen bolig. Et kjærkomment tilskudd for å delfinansiere huslånet. Etter hvert utviklet det seg til sekundærbolig med flere utleie enheter.

Vi har laget system med ringpermer, vi har programmert kompliserte Excel-skjema. Vi har forsøkt dropbox-mapper med bilder og regneark på mobil. Alt for å gjøre utleie enklere.

Nå har vi gått opp stien. Satt oss inn i regler. Vi har kjent på utfordringene og vi har funnet løsningen.

Utleieappen ble laget for enklere utleie. Vi har spart våre brukere for masse tid og tusenvis av skattekroner. Bare et enkelt årsabonnement på Utleieappen, korrekt fradragsført, sparer deg for 109,- kroner i skatt.

En komplett app, til både Android og iOS, som lar deg holde oversikt og kontroll på farten.

Men Utleieappen er ikke ferdig utviklet og vi lytter til våre brukere.

  • Mange ønsket mulighet for å jobbe på større skjermer. Derfor videreutviklet vi appen til web.
  • Bedre signatur løsning så vi implementerte BankID signering.
  • Overtakelsesprotokoll så vi laget denne sjekklisten som snart blir å finne i appen.
  • Vi fikk mange spørsmål om generell utleie så vi opprettet Utleiebloggen og Kundesenteret.

Vi holder hele tiden på med flere forbedringer som depositumskonto integrert med kontrakt og jobber med flere samarbeidspartnere for å gi deg som utleier enda større verdi.

Finner du ikke svar på ditt spørsmål eller har du en tilbakemelding til oss, ta kontakt på kundesenter eller send oss en melding!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes