fbpx

Har du utgifter på utleie?

Del denne artikkelen

Har du utgifter til vaktmester, snørydding og vedlikehold på enhetene du leier ut? Da kan du få fradrag for disse utgiftene på selvangivelsen. Dette gjelder ikke for den delen du bor i selv. Det vil si at du må gjøre en fordeling av kostnadene. Ved bruk av UtleieAppen er dette enkelt å fordele for hver utleiebolig/enhet. UtleieAppen tar også vare på kvitteringer på alle dine utgifter slik at du har kontroll på alle utgifter og inntekter.

Eksempler på utgifter du kan trekke av

  • Faste kostnader knyttet til utleieboligen. Det vil si husleie til borettslag, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt og lignende.
  • Leier du ut møblert gis det fradrag for kostnader til møbler. Er kostnaden for en gjenstand under 15000,- kan denne utgiftsføres samme år. Er møblene dyrere enn 15000,- kan dette saldoavskrives med 20% hvert år. UtleieAppen gjør dette automatisk for deg.
  • Vedlikeholdskostnader på utleieboligen. Vedlikehold defineres som arbeid du utfører for å få boligen tilbake i den stand den var som ny.
    Det vil si at du kan bytte ut en sliten kjøkkeninnredning med en ny såframt denne har relativt lik standard.
    Må du male veggene er dette også vedlikehold. Oppgraderinger av boligen kan ikke utgiftsføres men kan legges på verdien av boligen ved et evt salg senere slik at du slipper å skatte av den reelle kostnaden du har hatt ved ett salg. Dette gjør UtleieAppen for deg hvis du legger inn dette i appen.
  • Hvis du har reiseutgifter for å komme deg til utleieboligen kan du få fradrag for utgiftene til dette. Det gjelder reiser for å avholde visninger samt for å utføre vedlikehold og tilsyn av utleieboligen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tips om utleie og nyheter fra Utleieappen.

* obligatorsk

Les flere artikler fra Utleieappen

Media

Store vekstambisjoner for Utleieappen

Gründerbedriften Utleieappen gjør det enklere for tusenvis av nordmenn å leie ut bolig. Sammen med aktører innenfor bank og forsikring skal enda flere muligheter utforskes